בספריית בנימינה מתקיימת מתחילת ינואר 2022 תערוכת ציורים של תמר ארבל- אלישע. העבודות תלויות בחלל רווי מעמדי ספרים ועמדות קריאה ומהוות מיצג משלים לאווירת התרבות השורה במקום. תמר ארבל – אלישע הגיעה לאמנות באקראיות והכוונה גם יחד אך בחירת דרכה הסופית הייתה שלה. היא נולדה בכפר הנוער מאיר שפיה, כבת הצעירה למנהל בית הספר ולספרנית. אחיה היו בניו של אביה מנישואיו הראשונים. היא זוכרת עמה עוסקת ביצירה אגבית אולם לא כאמנות. אביה בנה לה מעין מחסן בחצר הבית ששימש לה כעין סטודיו, מקום משלה ליצירה. בבגרותה למדה צילום והמשיכה ללימודי אמנות במדרשה לאמנות ברמת השרון. בשלב זה עדיין לא ראתה עצמה כאמנית. לימודי האמנות נראו לה כשהשכלה נורמטיבית בלבד.
קשר עם אמנות ואמנים החל להיווצר כאשר התמנתה כאחראית תחום קהל ב- 12 בשנים הראשונות ובהמשך ב-8 השנים הבאות בהקמת אירועי תרבות בגני הנדיב בזיכרון יעקב. במסגרת תפקיד זה ארגנה ואצרה אירועי תרבות רבות תערוכות והרצאות בתחום האמנות. עיסוק זה שתאם את אופייה היזמי ליטש את כישוריה והידע שלמדה ליכולת ליצור מחד ולאמוד את איכות העבודות של אחרים מצד שני. האופי המשימתי של המשרה הכתיב לה לעסוק ביצירות של אחרים ברמת הארגון והניהול אך לא ביטא מאוויים הסמויים ממנה. אלה המתינו לשעת כושר שרק הזמן והחיים יכולים לזמן.
לפני כשנה, הופסקה פעילות תחום הקהילה ותמר פוטרה מעבודתה. זה היה הרגע בו בחרה להתמסר לציור ולא לחפש מישרה חלופית. העבודות החלו להיווצר תחת מכחוליה כאילו מעצמן, בסגנון אבסטרקטי אקספרסיבי . יש בהן נופים מרומזים כצילומי מסע ונופי דרך שנקלעו בדרכה. חלק מהעבודות צוירו בשני חלקים, כפרקים של סיפור בהמשכים. לכולן תכונה רב כיוונית, ניתן להפוך כל עבודה על צדה ולקבל חיווי שקול לקודמו. תכונה זו מבטאת את הרב צדדיות של האמנית ואת תחושת החופש שהקנתה לה את היכולת לחוות כל רגע באופנים והיבטים שונים. העבודות מבחינתה הינן סיפור של התנסות מתמשכת והתכתבות עם עצמה בשירה לא מילולית.
תמר מציירת בעיקר באקריליק אך נהנית לשלב גם גרפיט, פחם וצבעי פסטל. לעיתים היא משלבת גם קולאז'. התהליך הוא טבול בחוויית גילוי וכולל התנסות בחומרים חדשים וטכניקות חדשות כשההמשך מסקרן ומפתיע אותה כל פעם מחדש. כשהחלה לצייר הציעה למעוניינים לחוות את החופש שהציור מאפשר, באמצעות סדנאות מגוונות ולמטרה זו הקימה את הסטודיו לציור חופשי בבנימינה . בחודשים האחרונים בחודשים האחרונים הציגה בשלוש תערוכות קבוצתיות בזיכרון יעקב, בבנימינה ובעמק חפר בגלריית Art & About. כבעלת ניסיון בליווי יזמים בעשייה קהילתית התנדבה ללוות את הקמת בית האמנים בזכרון יעקב שהתממש והפך לבית לאמנות.
הסיפור המסופר בפרקי התערוכה לא הסתיים כי אין לו סוף אלא רק המשך. הבחירה בחופש אינה מסתיימת אלא פותחת דרכים חדשות שאותן יש לגלות על ידי עשייה, התנסות וחיווי. הכלי העיקרי של תמר הוא הסקרנות למה שהדרך צופנת לה במצב בו היא לראשונה איננה שכירה ולכן יכולה להחליט עבור עצמה ואת בחירותיה. בשלב זה בו מימשה את מאווייה לתערוכה אישית ניתן לצפות כי העבודות הבאות יהוו פרקים חדשים ומפתיעים בסיפור בהמשכים שארגה לעצמה ולהם ניתן רק לצפות בסקרנות. שוחרי דרך חדשה ימצאו בסיפורה של תמר השראה להתנסות בחופש עשייה וביטוי כדי למצוא בהם מחוזות של נופי נפש חדשים שעדיין לא פגשו.
ראיין כתב וערך : © יואל אמת – חבר איגוד העיתונאים בסקטור האקדמי.
אני מאחל לתמר הרבה הנאה והצלחה בתערוכתה – ובכלל !!!
יופי של עבודות. משרות חוויה עמוקה של יפי טבע ונוף