בוגרי המגמה לאמנות בפקולטה למדעי הרוח מציגים גרסאות של תודעת המציאות ונסיונות לפריצת דרך לביטויים חדשים , הכל "עכשווי" עד הודעה חדשה.
להלן הכתבה כפי שפורסמה ב "מגזין המושבות" בזכרון יעקב.
לרגל חמש שנים להקמתה חוגגת הגלריה גרנד ART את האירוע בתערוכה עכשווית בשיתוף עם החוג לאמנות בביה"ס לאמנויות של אוניברסיטת חיפה. התערוכה תרכז עבודות של בוגרי התואר הראשון בשנתיים האחרונות מהחוג לאמנות, כאשר האוצרות נעשתה על ידי האוצרת שירלי משולם בשיתוף עם אסי משולם אוצר תערוכת הבוגרים לתואר ראשון.
שם התערוכה "דמדומים" מזוהה בטבע כזמן ביניים שלפני אור היום ולאחריו כאשר המצב הסופי לא נקבע. יש בשם זה תאור למצב המשקף את האמנות הנוכחית המחפשת כיווני ביטוי ואמירה חדשים. האמנות העכשווית מאופיינת בין היתר בהישענות על טכנולוגיות חדשות מול מסורות ישנות.
הגיוון הרב בתערוכה זו מעיד על הכוונה של בוגרי המגמה לאמנות לפרוץ אל תחומי נושא וביטוי חדשים, בביטויים לא שגורים ומצבים שלא תוארו וזאת בהצלחה לא מבוטלת. יחד עם זאת יש בעבודות ניחוח של ראשוניות הטעונה הבשלה ועבודת העמקה. בין האמנים המציגים ניתן לציין את כהן אימץ’, ראניה, רולא עודה . בעבודותיהם ניתן לזהות אמירה אישית המתחברת גם לקולקטיביות, חברה ותדמית.
העבודות מתארות את השבריריות של גרסת התודעה לכל תהליך והיותה מורכבת ממקבץ של אסוציאציות, רגשות ודימויים שחוברו בציר הזמן. חומרי התודעה שהם חוויות וזיכרונות הינם גם מרפאים וגם פוצעים כפי שזכוכית עשויה להיות. רונית ביננבוים מתארת מצבים של העדר שליטה בדחיית סיפוקים, ילדותיות המשוועת להשלמה בוגרת. ראניה לאלא שואבת את מקורותיה מהעדה הדרוזית המנסה להתמודד עם תמורות הזמן, פיתויי ההווה מול מסורת שבטית ומעמדו של הפרט בקולקטיב שמרני. ענבל גרדוס מציגה פורטרטים בשחור על לבן, בניגודיות גבוהה, דימויי נשים עם מבט מתריס וקריאה לנוכחות וזהות אינדיבידואלית.
התערוכה תמשך מספר חודשים ובמועד הפתיחה הצפוי ביום חמישי הקרוב תפתח את האירוע להקת המחול "מטורה" בניהולה האמנותי של אלה בר-דוד-שחר. גלריית גרנד ART אשר שוכנת בקומה השלישית בגרנד קניון בחיפה, מובלת על ידי הערך של חינוך להיכרות עם האמנות העכשווית, ולייצר רב שיח בין הקהל, האמנות והאמנים, וגם בקרב אוכלוסיות שאינן רגילות לאמנות ואינן מבקרות במוזיאונים ובגלריות. בד בבד מושגת המטרה של קידום אמנים צעירים ובוגרי חוגי אמנות לפעילות יוצרת.
כתב יואל אמת yoelemet@bezeqint.net