עבר הווה ועתיד של שני אמנים שאינם
בגלריה המרכזית בעין הוד נפתחה עונת הקיץ בשתי תערוכות של אמנים שאינם אתנו עוד כאשר כל אחד מהם היווה אבן פינה באמנות הישראלית העכשווית. התערוכה " קרקס" מציגה עבודות של האמן תושב עין הוד לשעבר אברהם (ברה) בזק. העבודות באקוורל מציגות בסגנון אקספרסיבי אישי דימויים אבסורדיים הכוללים פני אדם ומכתמי צבע עזים, בצרופים גרוטסקיים. אברהם בזק נולד בדמשק בשנת 1933, עלה לישראל בגיל שנה ועם בגרותו חי ועבר בפאריס מספר שנים. כן עסק בהוראת רישום וציור במונטריאול בקנדה עם חזרתו לארץ התגורר בעין הוד, הוא נפטר בשנת 1998. לימודיו במכון אבני ומוסד בוזאר בפריז הביאו אותו לסגנונו הנוכחי בו הוא משלב את האבסורדי עם האבסטרקטי לאמירה של התרסה מתובלת בהומור על קרקס החיים בו אנו נדרשים לשחק את תפקיד חיינו עם נופך של הצלחה ו-show off כדי להרשים. יש בעבודות שלו בקורת משועשעת על האפקט החצוני והמוחצן של התרבות, אותה הוא צובע בצבעים המשרים אוירה נעימה למרות המסר.
התערוכה "הוטנטוט" המציגה עבודות האמנית המנוחה דורית מנטל המייסדת של בית הקפה וגלריה "הוטנטוט" – שהיה מקום להופעות ולמפגשים הזויים. דורית היתה אמנית ששפעה כשרון בכל מדיה יצירתית: ציור, פיסול, צילום, אנימציה, וידאו, מולטימדיה ואומנות דיגיטלית. העבודות שלה מבטאות את היותה אקטיביסטית חברתית, מורדת ושוחרת זכויותיו של כל אדם מכל מגדר ועדה. העבודות מבטאות ביטוחי לחריגות אישית עם שאיפה לאיחוד. הדמויות נאבקות בכוח נעלם ומתמודדות עמו בכוח אישי, עם נסיון להשתלבות סימביוטית עם דמויות אחרות, המאבק בחיים ולמען החיים עובר בהן כחוט השני.
האוצרת דניאלה טלמור מתארת את עבודותיה: "האינטואיטיביות המושלת בציוריה של דורית מנטל מזמינה את עוצמת החיות שלה לטרוף את החיים בהתפרשות חסרת מעצורים על מנעד של רגשות וחוויות תת הכרתיות. אך למרות האקספרסיביות הרבה שלהם, מתאפיינים ציוריה באינטימיות רבה, ומבטאים טווח נרחב של חוויות אנושיות. וכמצבור אצור של חוויות הפורץ אל הבד שהכול נראה מתרחש עליו בעת ובעונה אחת, ללא הפרדה בין עבר, הווה ועתיד". דורית מנטל שנפטרה בגיל 51 הספיקה במרוצת השנים להשתלם בתחום האמנות הפלסטית. בשנים 1980-1985 למדה רישום, ציור, קולנוע, ותולדות האמנות במכון לאמנות של סמינר "אורנים" בקריית טבעון. עד ל- 1990 השלימה תואר ראשון באמנות היצירה באוניברסיטת חיפ ולאחר מכן למדה גרפיקה, אנימציה קלאסית, וידאו וקולנוע במרכז האקדמי לאמנות ועיצוב, בויצ"ו חיפה.
שתי התערוכות מציגות שני אמנים אינדיבידואליסטים ומתריסים אך שונים בגישתם וסגנונם. ההשוואה ביניהם מלמדת שהאמנות יכול לשרת מטרות אישיות וקולקטיביות בדרכים שונות ומגוונות וניתנת האפשרות לכל שוחר אמנות לבטא דרכה את אמירתו על החיים ועל חייו.