תערוכת יחיד חדשה תיפתח בתאריך 6.8.19 בבית התרבות ע"ש רייזל בכפר סבא. התערוכה הצבעונית "מראות ואורות" יוחדה לאמן ותיק ביצירתו ובפעילותו בעמותת אמנים אותם מנחה, מלווה ואוצר יהושע עזרה העושה במלאכתו מזה שנים. מאיר קדוש היום בן 82 נולד בעיר הנמל מוגדור במרוקו. עיר עתיקה, רווית חן סמטאות וצבעים ואור יוקד היתה ערש הולדתו כילד וכאמן. צבעי הבתים, פירות, רחובות ובנוסף,אירוע אלים ומכונן שעבר קבעו את כיוונו האישי והאמנותי. הוא צייר מאז שהיה ילד, אולם הסביבה החרדית בה גדל שללה זאת עקב האיסור בתורה "לא תעשה לך פסל וכל תמונה" ואף פגעה בו פיזית. מאיר הבין שאמנותו עשויה לסכן אותו ומאז הוא נחבא אל כליו והצניע את אהבתו למלאכת הציור.
מאיר קדוש שייך לחוג אמנים שיוצרים עבור עצמם עקב אהבתם לאמנות, ובמקביל מקיימים חיים רוויי תעסוקה, משפחה ושגרת חיים. בגיל 9 עברה משפחתו לקזבלנקה עקב חוסר בעבודה ומצוקה שנגרמה עקב מלחמת העולם השנייה, משם עלתה משפחתו לארץ בשנת 1962 ונקלטה במגדל העמק. לאחר מלחמת ששת הימיםב שנת 1968 עבר לכפר סבא בה הוא מתגורר עד היום. במשך כל תקופת חייו בארץ עבד כמלטש יהלומים, אותה עבודה הדורשת דיוק, בחינת עין טובה והשגחה על ערכו של האובייקט המטופל על ידו, תכונה שעזרה לו כאמן. את דרכו האמנותית החל עוד לפני כן במרוקו בשנת 1957כאשר הוצע לו ללמוד אמנות. לאחר כשנתיים עבר כמעצב ציורי פירסומות בהדפסות משי. בישראל החל ללמוד במכון אבני בשנת 1975 ושם שיכלל את יכולת לצייר בשמן, אקריליק, אקוורל ובעפרונות.
קדוש לא התנזר מרישום בעת שחווה מעמדים אפורים נטולי צבע שהשאירו או את רישומם. ההשפעות האמנותיות שנצרבו בו היו עבודות של סזאן האימפרסיוניסט ומולם עבודות מופשטות של שטרייכמן ווקסלר. השפעות אלה היו מבחינת משנות כיוון מהותיות. בתחילה נטה לצייר את מה שראה, פורטרטים, דוממים בסגנון ריאליסטי. הלימודים היטו אותו להעז יותר ולשבור את הצורה של הדימויים לקווים חופשיים ומחוללים במחול ספונטני, אותם צבע בצבעי הזוהר שראה בילדותו במרוקו. הפירות וירקות,פרחים ונופים הפכו לכלי קיבול שקופים של כל צבעי הקשתבהרמוניה מוסיקלית. יש בעבודות שלו קצב וריתמוס של מחול ושבירת כללים. הצבעים העזים גם אם שקופים הינם אוטונומיים כאילו יצאו לטייל ממסגרת הדימוי ואינם משרתים אותו יותר אלא הפכו לדימוי עצמאי.
כך מצייר מאיר קדוש את חדוות החופש הפנימי שזכה לקבל דרך העסוק באמנות לעומת האיסור לעסוק בה בילדותו ומול כבלי השיגרה הקיומית. ההתבוננות בציוריו היא חווית זרימה ושטף של אורות צבעוניים אותם הרישום מנסה לגדר אך דווקא מבליט את זרימתם כמוסיקה הרמונית צרופה. בנוסף לעבודות המוצגות מאיר קדוש נוצר את העובדה כי במקביל אף הספיק לצייר עבודות עירום ולהתאמן על כך שנים בחוג עם מודל. הוא לא הציגן עדיין באף פורוםוזו תהיה מטלה קדושה לחשוף גם אותן לעין הצבור. תערוכה זו הינה שירת הברבור של אמן מתמיד וצנוע המעידה על כך שרוחו כאמן נשארה צעירה מתמיד.
יפתחו את התערוכה, ראש העיר רפי סער, יו"ר "אמן בעירו" ציפי בירן, גב' עדי לוי וייסקופ מחזיקת תיק התרבות,
אוצר התערוכה שוקי עזרא. בתאריך 20.8.19 יתקיים שיח גלריה.