עיבוד זיכרונות והמרה לייחודיות
לכל אחד מאתנו תיבות של סודות עלומים, זיכרונות, מאוויים, משקעים, אכזבות ואהבות נשכחות, בצדן ויתורים הכרחיים שנעשו בדרך. כל משקע כזה מאיר בתובנות ומסקנות משלו את היש הקיים, ומקשט את ההוויה בצבעים שהופכים לחלק חיינו ופירותינו לסביבה לעצמנו. מרקו צליק, היום בן 70 ותושב כפר בא, משחזר את התהליך הקסום והבלתי נמנע שעבר בעבודת שחזור מוקפדת. כשוריו כמהנדס לשעבר בתעשייה האווירית חבר למוזת האמן שבו ועמם ליקט חלקי עץ, מתכת, חיבר, הדביק וחידש את חלקיהן ליש חדש ומאיר.
התיבות מקושטות במידה כמעט ביזנטינית ומצועצעת, מוארות ומאירות את סביבתן באווירת סוד ידידותית המשרה אוירה אינטימית ביתית. חלק מהעבודות קובצו לקבוצות, כמשפחה של חוויות עם רקע משותף במראה אגדתי קסום. הסגנון מזכיר את זרם ה- READY MADE, אך השמוש בחומר גולמי הוסר מהן לטובת מצגת מתוכשטת . לצידן שילובי צנרת וחלקים שנזרקו, מעובדים לחפצים שימושיים לכאורה אך עם הומור וביזאריות המביאה אותן לסמליות רבת פנים. השילוב בין חלקים שאבד עליהם הכלח ופריטים מודרניים נעוץ בהווייתו של האמן שעסק בפתוח וקדום מוצרים. תהליכים אלה מפעילים גם ידע מתוחכם ומתקדם וגם דמיון ואינטואיציות, שילוב אנושי וטכנולוגי ששולט היום בחיינו.
המסרים הכלולים בעבודות עם שמותיהן המרמזות על סיפורי אגדות ומהווים התכתבות עם רובדי תרבות קודמים שנזנחו מאזכרים אותם כשורשים הנעוצים בעברנו. ייחודיות חד משמעית שורה על כל העבודות ומהווה מניפסט של האמן ששאף ופעל כל חייו, גם בעבודתו הרגילה, לשדר את היותו הולך בתלם אישי גם אם הוא צועד בתלם הקולקטיבית.
וכאשר ייחודיות זו באה לידי ביטוחי בעבודתו היצרנית, אזי כאן בעבודות המוצגות היא מגיעה לשיא. קשה לדמות עבודות אמנות הדומות או מזכירות את התיבות של צליק ולגבי היתר, גם אם קיימות דומות, עדיין החותמת של זהותו מעידה על היותן מולדות בדמיונו שלו.
ניתן לשייך את העבודות שלו לזרם של אמנים המחיים חפצים ופריטים מן העבר על ידי חיבורם למרכיבים חדשים ומודרניים, אך ללא בטול זהות הישן והעבר המפואר והחזרתו בגעגוע להווה המתחדש ודורס מסורות וערכים קודמים. לצליק שאיפות אמנותיות נוספות, ויש לצפות לסבב נוסף של עבודות בעתיד אליהן כדאי לצפות. אצר את התערוכה אודי רוזנויין. פרסום ויח"צ מיכל סדן. מתקיימות בתערוכה הדגמות ומופעים.
שעות הביקור בתערוכה: א-ה 08:30-20:30 יום שישי: 08:30-12:30
ובעת המופעים https://www.youtube.com/watch?v=U5sO5wp9dI