בגלריית כפר האמנים עין הוד תיפתח בשבת, 20.5 תערוכתה של אלינור קניגספלד, אמנית ותיקה וייחודית הפועלת שנים רבות בישראל.
אלינור נולדה בוושינגטון בארה"ב וסיימה את הלימודים האקדמאיים בשנת 1969. לארץ עלתה בשנת 1970 והמשיכה את לימודי האמנות בהדרכתו של רודי הלמן, שהיה בין היתר המורה של תומרקין וקדישמן. בין לבין למדה לימודי הוראה באמנות במכללת לוינסקי ובאוניברסיטה העברית בירושלים, עסקה בהוראה וגם בטיפול באמנות, כשפיתחה תוכנת מחשב חינוכית.
אלינור עוסקת רב תחומית, ערכה ספרים מאוירים ויצרה פריטים רבים עבור מוזיאונים, בין היתר הציגה לראשונה בתיאטרון ירושלים בשנת 2010. היא נחשבת למורה נלהבת שלימדה מבוגרים וצעירים במכללות שונות לאמנות. אחת ההשפעות העיקריות על עבודותיה הייתה התעניינותה בארכיאולוגיה ובדמויות הארכאיות שנותרו מן העבר כסמלים אותנטיים של רגשות, טקסים, פחדים ושמחות. עיסוק זה הביא אותה לקשר עם אמנות הצילום. תיעוד המוצגים ארכאולוגיים הביא אותה לשילוב של טכניקה בה היא מצלמת את הפסלים, כולל אלה שפיסלה בעצמה ובהמשך ע"י עיבוד דיגיטלי והדפסה על בדי קנבס, נייר ואף לוחות מתכת הקנתה להם חיים חדשים ואמירה ייחודית. האווירה שעולה מן העבודות הינה ריטואלית ומשרה קסם קדום מעורב עם חיווי עכשווי. העבר שהיה טבוע במוצגים העתיקים חלף ונולד בהווה כאקטואליה קיימת. אלינור הייתה לדבריה "ציידת צילומים", בעזרת מצלמה בחרה מוצגים ומיצבים אשר רובם קשורים ונובעים מן האדמה. את אלו צילמה, עיבדה במחשב באופן דיגיטלי והביאה אותם כנוף חדש מסקרן וטעון חקר.
כחובבת צילום מודרני ועתיקות גם יחד, אלינור משלבת טכניקות חדשות עם שיטות מסורתיות כמו ציור ושירטוט. באמצעות טכנולוגיית המחשב יכולה שכבת צבע להפוך שקוף לאטום, לשנות צבעים, לגרום לעיוות, עתיק למודרני, אקזוטי ויומיומי ניתנים לשילוב מחדש. אלינור שאפה לעבור את מחסום המחשבה המקובלת ולגרום למחשבה בלתי אפשרית להפוך לקיימת. בזאת נעשתה מאמנית מסורתית לרב זמנית. בעבודות ישנה דגש על האנשת האדמה והטבע. דימויים וצורות נעות בין גושי עפר לבין דמויות אנוש. כאמירה "כי עפר אתה ואל עפר תשוב" האדמה, מקום הולדתנו והמקום בו נשכון סופית מונצחת שוב ושוב כמוטיב אוניברסלי. יופיו של הטבע אינו נעדר בעבודותיה והיא שרה לו באמצעות תיאורים ויזואליים. העבודות מעידות על כך שהחדשנות באמנות אינה נדלית ונולדת מחדש באמנים מסוגה של אלינור קניגספלד.
התערוכה תתקיים עד 24.5.2017