בגלריה העירונית בגבעתיים "מכון המים" מתקיימת תערוכה "דואט הצמחים" של שני אמנים המצלמים שורה של עבודות קונספט המורכבות מצלומי תקריב של צמחים ופריחתם במצבים שונים. הצילומים הם מהטבע ומהווים תיעוד של התבוננות בצורה, בנראות ובמה שמעבר לה. התבוננות זו נובעת מההכרה שהצורה היא ביטוי של התהוות החומר והיא סוד החיים.
הרקע של האמנים הביא עמו הרבה ניסיון בצילום, בהתבוננות בתופעות שונות, והשכלה משולבת בהתעניינות בחשיבה והגות של המזרח הרחוק. המזרח הרחק הוא ערש של אמונות וחשיבה טרנסצנדנטית המעניקה רובד נוסף לניראות ולהבנת היותה מסתירה בחובה סודות וחוקים שאינם נראים לעין אך דומיננטיים בחיינו. כל אחד משני האמנים בדרכו ובדרכה נתנו להתבוננות באותם חוקים ותופעתם להציג רובד נוסף לניראות באמצעות הצילומים המוצגים.
דורית קדר (ד"ר), מרצה , חוקרת ואמנית, הציגה בתערוכות יחיד וקבוצתיות בארץ ובעולם, בין היתר ברומא, לונדון וטייפה. בין היתר עסקה בחקר דתות גדולות ובתת זרמים שלהן והשפעתן על ההשראה של הפרט והאמן במיוחד וגם כיצד נוצרו תחת השפעתן שפות חזותיות. היא סיירה בפארק אוטופיה אשר בקיבוץ בחן בשרון, קולטת במצלמתה מצבים אקראיים שקלטו את עינה. הצילומים שיצרה מהווים דוגמא לאקראיות לכאורה המהוות חלק מסדר אורגני וקוסמי שלעתים חומק מעינינו בתוך שפע המידע והמדיה המקיפה אותנו. צילומיה הם הצצות תקריב לאותו עולם שסובב אותנו ונדרש לתשומת לב מודעת. ההתבוננות היא דרך לפענוח של האיזון המורכב הטמון בתופעת הצמחים שהם דוגמא לאסתטיקה ודינמיות של אותה הרמוניה השורה בתוך כאוס הקיום.
גרשון שלוינסקי נולד בצפון פולין ובנערותו היה שוליה של צלם מקומי חבר של אביו. הוא קיבל את המצלמה הראשונה מאביו בגיל 13 וכשעלה לארץ בגיל 35 היה כבר צלם מנוסה. הוא צילם ותיעד פורטרטים ויצירות של אמנים ואנשי תרבות והיה ותעד אותם במצבים מכוננים . במקביל הקים על גג ביתו גן קקטוסים ששימש לו מקום השראה לצלומיו. איכות הצלומים שלו מייפה את מקורם הטבעי של הפרחים והצמחים שתעד . הוא מביא אותם מעבר לסף הטבעי שלהם אל דימוי אמנותי טהור, במובן הזה הצמחים והפרחים הם דוגמנים ששימשו לו מודל להפוך את עצמיותם הבסיסית לדימוי על ריאליסטי עם איכויות שהן בשליטתו כאמן וכמתבונן ומתפעל גם יחד.
המבקר בתערוכה יחווה מפגש עם יופי בלתי מצוי בצבעיו , בתקריבים המבהירים מורכבות פנימית, והן בתחושה שהוא מתבונן בעיני האמנים בדימויי צפייה נבחרים שלהם וכך להעיף מבט חטוף אל עולמם האישי.
אוצרת התערוכה אירית לוין
כתב וערך יואל אמת – חבר איגוד העיתונאים במגזר האקדמי.
שעות ביקור בגלריה: ימים ג', ד', ו' בין השעות 14:00-11:00 מפגשים עם האמנים והאוצרת בערבים: בימי שלישי, רביעי, וחמישי במרץ, בתאריכים : 16.3, 18,3, 24.3, 25.3, 31.3, / בשעות: 19:00-17:00
תערוכה מאד מעניינת ומאד מיוחדת !!! כתבה מעולה !!!!